Madame X-serie på väg till HBO Max

HBO Max bygger vidare på sitt DC Comics-universum. Nu ska Madame X bli tv-serie med hjälp av JJ Abrams och Angela Robinson.

Den amerikanska streamingtjänstenHBO Max ingår i samma familj som Warner Bros som äger tv-rättigheterna för karaktärerna i DC Comics-världen. Ett gäng DC-serier är på väg till streamingtjänsten, däribland en Batman-spinoff från Matt Reeves och en Peacemaker-serie från James Gunn. Dessutom jobbar JJ Abrams produktionsbolag Bad Robot bland annat på en Constantine-serie som ska bli del av en Justice League Dark-franchise där även Madame X ska ingå.

Enligt uppgifter till amerikanska branschmedier är det superproducenten JJ Abrams som själv rekryterat Angela Robinson (Professor Marston & the Wonder Women) för uppdraget att ge liv åt Madame X. Han ska ha lärt känna regissören via sin hustru och Bad Robot-partner Katie McGrath som jobbat ihop med Angela Robinson inom Time’s Up-rörelsen.

Madame X, även känd som Madame Xanadu, dök för första gången upp i DC-världen 1978 som en del av Justice League Dark-universumet. Karaktären är en trollkvinna som hjälpte Suicide Squad och som fungerar som Spectres andliga rådgivare. Det har också avslöjats att hon är mor till skurken Doctor Destiny.

Vad Angela Robinsons övergång från Paramount TV Studios till Warner Bros betyder för hennes möjlighet att slutföra sin planerade Flashdance-reboot återstår att se.