Trailer: Lisa Kudrow i Taika Waititis Time Bandits

Vänner-stjärnan Lisa Kudrow leder ett gäng banditer i Taika Waititis tv-bearbetning av Terry Gilliams kultfilm Time Bandits. Apple TV+ har släppt äventyrsseriens trailer inför premiären senare i juli.

Terry Gilliam skrev manuset till Time Bandits ihop med Monty Python-kollegan Michael Palin för över 40 år sedan. I fantasyfilmen från 1981 tar ett gäng småväxta personer pojken Kevin med sig när de hoppar in och ut i olika tidsperioder för att råna rika och berömda personer.

”För mig var Time Bandits den viktigaste filmen i min karriär, och är fortfarande den största framgång jag haft i USA. Den öppnade dörrarna till Brazil och allt annat som följde efter det. Vad jag älskar mest är att den är full av intressanta idéer, spännande nog för vuxna och intelligenta nog för barn”, förklarade Terry Gilliam när det först blev känt att det fanns planer på en tv-serie baserad på Time Bandits.

Det är nu nio år sedan. Sedan dess har Terry Gilliam blivit en persona non grata och projektet har i stället hamnat hos filmregissören (Jojo Rabbit, Thor: Love and Thunder) och tv-producenten (What We Do in the Shadows, Reservation Dogs) Taika Waititi som tillsammans med Jemaine Clement (Flight of the Conchords) och Iain Morris (The Inbetweeners) skapat Time Bandits för Apple TV+. Både Waititi och Clement dyker själva upp i gästroller, och Waititi har även regisserat. 

Nykomlingen Kal-El Tuck spelar den elvaåriga historienörden Kevin i nytolkningen av Time Bandits som beskrivs som oförutsägbar äventyrsresa genom tid och rum med ett gäng tjuvar och deras nyaste rekrytering.

Handlingen följer hur ett excentriskt gäng banditer, guidade av Lisa Kudrow, ger sig ut på ett episkt äventyr samtidigt som onda krafter hotar deras erövringar och livet som de känner det. När gänget transporteras genom tid och rum snubblar de på fascinerande världar från det avlägsna förflutna som de litar på att Kevin ska kunna förklara. Tidsbanditerna blir vittne till skapandet av Stonehedge, ser den trojanska hästen i aktion, lyckas fly från dinosaurier, skapar kaos under medeltiden, upplever istiden, förhistoriska civilisationer och Harlems renässans, bland mycket annat.

De tio avsnitten av Time Bandits släpps två åt gången, med start den 24 juli.