Då är piraterna i Our Flag Means Death tillbaka

Ska kärleken överleva mellan Rhys Darbys gentlemannapirat Stede Bonnet och Taika Waititis ökända kapten Blackbeard? I oktober kommer säsong två av Our Flag Means Death till HBO Max.

Den första säsongen av komediserien Our Flag Means Death hade premiär i mars förra året. Ett och ett halvt år senare är det dags att återvända till sjörövarna på piratskeppet Revenge. HBO Max släpper under oktober två avsnitt i veckan med start den 6 oktober.

David Jenkins och Taika Waititi har skapat HBO Max-serien där den kända filmregissören Waititi själv spelar ökända piraten Blackbeard, känd som Svartskägg i Sverige. Huvudrollen som gentlemannapiraten Stede Bonnet görs av Rhys Darby.

Berättelsen är löst baserad på historiska personer. Stede Bonnet fick på 1700-talet smeknamnet gentlemannapiraten eftersom han var en hyggligt välbärgad markägare och aristokrat på Barbados när en livskris fick honom att sadla om till sjörövarkapten. Bonnet köpte ett fartyg som han döpte till Revenge och reste sedan med sin betalda besättning längs det som nu är USA:s kust för att fånga och bränna upp andra fartyg från Barbados. Under en period opererade han ihop med Blackbeard, som imponerades av Bonnets oortodoxa piratstil.

I den nya säsongen adderas ytterligare en historisk person när Minnie Driver gästspelar som Anne Bonny.

I serien hade Stede Bonnet kämpat hårt för att förtjäna respekten från sin besättning när han träffade på kapten Backbeard och lyckan vände. De två är helt olika som personer, men fann till sin egen förvåning mer än vänskap i varandra – de fann kärleken. Nu måste de överleva den, lyder synopsis för säsong två.

Att döma av den nysläppta teasern så försöker de hela sina brustna hjärtan medan kaos råder.