Första bilderna: Yellowstone-skaparens oljeriggsdrama Landman

Billy Bob Thorntons, Jon Hamm och Demi Moore har de bärande rollerna i Yellowstone-skaparen Taylor Sheridans oljeriggsdrama Landman. De första bilderna och premiärdatum har nu släppts.

Taylor Sheridan är Paramount+ viktiga guldkalv efter att han följt upp Yellowstone med ytterligare en rad framgångsrika serier. Streamingtjänsten, vars serier i Sverige visas av Skyshowtime, beskriver den produktiva tv-skaparens nya serie Landman som en samtida berättelse om lycksökare i oljeriggarnas värld. Den 17 november är det premiär i USA på Paramount+. Oklart med svenskt premiärdatum, men övriga Sheridan-serier har visats i direkt anslutning.

Taylor Sheridan har baserat sin nya serie på podcasten Boomtown och placerat sin historia i de ekonomiskt blomstrande delarna av västra Texas. Handlingen rör sig upp och ned genom hierarkin från lokalbefolkning upp till de oljemiljardärer som driver på den boom som påverkar klimat, ekonomi och geopolitik. 

Oscarsbelönade Billy Bob Thornton ingår sedan tidigare i Taylor Sheridans stall, som sheriffen Jim Courtright i Yellowstone-spinoffen 1883. Redan för två år sedan annonserades att han skulle leda Landman i rollen som Tommy Norris, kriskonsult för ett oljebolag.

Jon Hamm (senast i Fargo) har också en viktig roll som Monty Miller, en titan inom oljeindustrin i Texas som har en lång såväl privat som professionell relation med Tommy Norris. Demi Moore som åter börjat ge avtryck på tv-och filmduken, spelar Montys hustru Cami.

Jon Hamm som Monty Miller och Demi Moore som Cami Miller. Foto: James Minchin/Paramount+

I rollistan återfinns även Ali Larter (The Last Victim), Michelle Randolph (1923), Jacob Lofland (Joker 2), Kayla Wallace (When Calls the Heart), James Jordan (Yellowstone), Mark Collie (Nashville) och Paulina Chávez (The Expanding Universe of Ashley Garcia). 

Billy Bob Thornton som Tommy Norris och Ali Larter som Angela Norris i Landman. Foto: James Minchin/Paramount+
Billy Bob Thornton som Tommy Norris och Demi Moore som Cami Miller. Foto: Emerson Miller/Paramount+
Colm Feore som Nathan, Kayla Wallace som Rebecca Savage och Billy Bob Thornton som Tommy Norris. Foto: Emerson Miller/Paramount+
Michelle Randolph som Ainsley Norris och Ali Larter som Angela Norris. Foto: Emerson Miller/Paramount+
Jacob Lofland som Cooper Norris, Mustafa Speaks som Boss och Billy Bob Thornton som Tommy Norris. Foto: Emerson Miller/Paramount+
Demi Moore som Cami Miller, Dani Raen som Grace Miller, Jon Hamm som Monty Miller och Rylie Rodriguez som Montys dotter. Foto: Emerson Miller/Paramount+