The Shannara Chronicles återvänder snart

Den långa väntan är snart över. När den andra säsongen av fantasyserien The Shannara Chronicles inleds är de fyra länderna i kaos.

Den första säsongen hade premiär på MTV i januari 2016. Nästan två år senare återvänder ungdomsserien, men nu till systerkanalen Spike. I Sverige ligger dock The Shannara Chronicles kvar hos HBO Nordic som drar igång säsong två den 12 oktober.

https://www.youtube.com/watch?v=DA93WBo_B6Q

Bestsellerförfattaren Terry Brookes har skrivit boktrilogin som tv-serien bygger på. Handlingen utspelar sig tusentals år efter en katastrof som närapå utrotade människorna och som sedan lett till att den mänskliga rasen muterats. Jorden har delats upp i vad som kallas de fyra länderna och älvfolket, som i årtusenden levt i det fördolda, har trätt fram i den nya världen som också befolkas av dvärgar, troll, tomtar och människor.

Lyria (Vanessa Morgan) och Eretria (Ivana Baquero) har en romantisk relation.

När den nya säsongen inleds har det gått ett år sedan fanfavoriten Amberle (Poppy Drayton) förvandlades till ett träd. Det är koas i de fyra länderna och Wil (Austin Butler), som fortfarande kämpar med förlusten av Amberle och separationen från Eretria, har vänt magin ryggen. När den mystiska och oförutsägbara Mareth (Malese Jow) räddar Will undan en attack från organisationen Crimson tvingas han tillbaka in i kampen och återförenas även med Eretria (Ivana Baquero). Den nya hjältetrion börjar tillsammans leta efter druiden Allanon (Manu Bennett).

Alfred Gough och Miles Millar, samma duo som skapat AMC-serien Into the Badlands, är även exekutiva producenter och showrunners för The Shannara Chronicles.

The Shannara Chronicles kan streamas på HBO Nordic. Vår recension av säsong ett återfinns här.