Första bilderna från Slow Horses säsong 3

Apple TV+ har släppt de första bilderna från säsong tre av sitt populära spiondrama Slow Horses. Gary Oldman och kompani är tillbaka den 1 december.

Titeln till trots rullar historien om det dysfunktionella spiongänget på i snabbare takt än de flesta streamingserier brukar göra. Den första säsongen hade premiär i april förra året och Slow Horses är mindre än två år senare framme vid säsong tre. Den 1 december släpps de två första av säsongens totalt sex avsnitt. En fjärde säsong är för övrigt också beställd av Apple TV+.

Spiondramat är baserat på den brittiska thrillerförfattaren Mick Herrons bokserie Slough House. Den första säsongen var byggd på den första romanen Slow Horses, den andra är inspirerad av Dead Lions och den tredje av Real Tigers.

Tre tungviktare i skådespelarfacket har bidragit till göra spiondramat framgångsrikt. Det är förutom Oscarsvinnaren Gary Oldman (Darkest Hour) även Oscarsnominerade Kristin Scott Thomas (The English Patient) och Jonathan Pryce (The Two Popes). Alla tre återvänder i säsong tre.

Gary Oldman spelar Jackson Lamb, en briljant men hetlevrad ledare för en dyskfunktionell grupp agenter som dumpats i den brittiska spionorganisationen MI5:s så kallade Slough House. De ”långsamma hästarna” som placerats där har gjort misstag i tjänsten som förstört deras karriärer.

I säsong tre hotar en romantisk förbindelse i Istanbul att exponera en nedgrävd MI5-hemlighet i London. Jackson Lamb och hans team dras in i en konspiration som hotar inte bara Slough House utan hela MI5.

Här är flera bilder som Apple TV+ precis har släppt från den nya säsongen.

Jack Lowden återvänder i säsong tre.
Saskia Reeves tillsammans med Ṣọpẹ́ Dìrísù som spelar en ny karaktär.
Jack Lowden och Rosalind Eleazar.
Christopher Chung.