Money Heist-spinoffen om Berlin har fått ett premiärdatum

Alex Pinas La casa de papel-universum lever vidare med spinoffen om Berlin. Kärlek och kupper är centrala teman i serien om Pedro Alonsos populära karaktär som nu fått sitt premiärdatum.

I november 2021, inför finalen av den spanska kriminalserien, känd även som Money Heist, utlovade Netflix en spinoff om karaktären Berlin som skulle vara färdig att visas 2023. Streamingjätten infriar löftet med minsta möjliga marginal. Serien landar hos Netflix den 29 december.

Berlin offrade sig själv för att hjälpa andra att fly i samband med den första kuppen mot spanska myntkabinettet. Han har därefter bara förekommit i flashback-scener. Den nya serien berättar Berlins bakgrundshistoria.

Berlin, även känd som Andrés de Fonollosa, har varit gift fem gånger. Skaparen Alex Pina har sagt att spinoffen ska handla om kärlek och kupper: “Det här kommer att bli en trip genom karaktärens guldår, när han galet kär, stal över hela Europa“.

Teasern som avslöjar premiärdatumet visar också hur den stilige tjuven förbereder en stor kupp i Paris för att finansiera sin extravaganta livsstil. För det behöver han ett team av skillade kriminella.