Trailer: Kerry Washington i komedin Unprisoned

Efter flera draman är det humor som gäller för Kerry Washington. I Unprisoned vänds livet upp och ned för terapeuten Paige när fadern, spelad av Delroy Lindo, släpps ut ur fängelset.

Kerry Washington och Delroy Lindo är båda mest kända som dramatiska skådespelare. Washington från sin paradroll Olivia Pope i Scandal och senare Little Fires Everywhere. Lindos senaste stora tv-roll var i The Good Fight.

Nu ska duon visa upp sin mer humoristiska sida i Hulus nya komediserie Unprisoned. Kerry Washington spelar terapeuten och singelmamman Paige. Delroy Lindo spelar hennes pappa Edwin som efter 17 år i fängelse flyttar hem till Paige och hennes tonårsson Finn (Faly Rakotohavana).

Delroy Lindroy och Kerry Washington i Unprisoned. Foto: Hulu

I trailern inför USA-premiären den 10 mars verkar Paige och Edwin inledningsvis ha en spänd relation men far och dotter försöker hitta en mer stadig grund att stå på allt medan de vänjer sig vid det nya livet. Samma gäller för Edwins relation med barnbarnet Finn.

Seriens skapare Tracy McMillan (Mad Men) har baserat komediserien på sitt eget liv.

“Det är inte bara min story. Det är storyn för miljontals människor som lever med effekterna som massfängslandet har på deras familjer, hjärtan, mentala hälsa och kroppar. Som författare ville vi närma oss de långt ifrån perfekta men superälskvärda karaktärerna med den empati, humor och själ de förtjänar”, har McMillan förklarat för Hollywood Reporter.

Hulu-serier hamnar i Sverige hos Disney+.