Hela Shondaland på en enda bild

Grey’s Anatomy, Scandal och How To Get Away With Murder. På ett episkt foto poserar skådespelarna i alla de tre Shonda Rhimes-producerade serierna tillsammans med sin tv-drottning.

It’s all Shonda Rhimes all the time. Tv-drottningen som ifjol totaldominerade torsdagskvällarna på amerikansk television och gjorde #TGIT (Thank God it’s Thursday) trendigt på sociala medier, fortsätter segertåget i höst. Här är en färsk #TGIT-promo:

https://www.youtube.com/watch?v=i2f-vXYRL6g

Shonda Rhimes och Betsy Beers framgångsrika produktionsbolag Shondaland har nu tagit Grey’s Anatomy till sin tolfte säsong, Scandal till sin femte och HTGAWM till sin andra säsong. Den 24 september är det säsongspremiär på ABC.

För att hedra Shonda Rhimes har Entertainment Weekly, People och Essence arrangerat en gemensam plåtning av hela Shondaland-gänget. Fotografen som tagit den episka gruppbilden heter Nino Munoz. EW har till och med döpt sin senaste utgåva till Shondaland-numret. Den som inte är rädd för spoilers kan läsa mera här.

Shondaland-utgåvan har fyra olika omslag, alla plåtade av James White. Ett för vardera serie och ett med Shonda Rhimes och hennes leading ladies Ellen Pompeo (Meredith Grey), Kerry Washington (Olivia Pope) och Viola Davis (Annalise Keating).

ew-1380-01-shonda-cover

Veteranserien Grey’s Anatomy återvänder utan Derek Shepard (Patrick Dempsey) och Shonda Rhimes har sagt att det tvingar Meredith Grey att återupptäcka vem hon är. Den tolfte säsongen ska också bli mer lättsam än de senaste väldigt dramafyllda säsongerna. Kanal 5 och Kanal 5 Play har ännu inte meddelat något svenskt premiärdatum.

EW-1380-02-GREYS-COVERScandal är en av de serier som genererar mest tweets. Shonda Rhimes och skådespelarna med Kerry Washington, Tony Goldwyn och Bellamy Young i spetsen live-tweetar varje avsnitt. När vi lämnade senast hade Olivia äntligen fått sin Fitz. Det förändrar allt – men inte nödvändigtvis till det goda. Scandal har flyttat till Kanal 11. Premiärdatum ej annonserat.

EW-1380-03-SCANDAL-COVERHow To Get Away With Murder är inte skapad av Shonda Rhimes själv, utan av hennes protegé Pete Nowalk, men produceras av Shondaland. Viola Davis är Emmy-nominerad för sin roll som den briljanta, men komplicerade advokaten Annalise Keating. Hon och hennes lärljungar lär vara tillbaka på Kanal 5 och Kanal 5 Play samtidigt som Grey’s Anatomy.

EW-1380-04-MURDER-COVER

Shondaland har också en fjärde serie som kommer att debutera senare i vinter. The Catch med Mireille Enos i huvudrollen har haft en del problem under det tidiga produktionsstadiet. Man har recastat den manliga huvudrollen (läs mer om det här) och nyligen också bytt showrunner på grund av ”kreativa meningsskiljaktigheter”.