Trailer: Jessica Biel yxmördare i Candy

En hemmafru i Texas mördade brutalt sin vän och granne med en yxa. Jessica Biel och Melanie Lynskey har huvudrollerna i true crime-serien Candy.

Intresset för true crime verkar aldrig bli mättat. The Girl From Plainville, The Thing About Pam, The Staircase och Under the Banner of Heaven är fyra aktuella exempel. Det omtalade fallet om Candy Montgomery utforskas dessutom i två olika miniserier. Först ut är Hulu-versionen med Jessica Biel (The Sinner) och Melanie Lynskey (Yellowjackets) i huvudrollerna.

Melanie Lynskey som Betty Gore och Jessica Biel som Candy Montgomery. Foto: Hulu

Teamet bakom Emmy-belönade true crime-serien The Act har i Candy hämtat inspiration från ett rättsfall som skapade stora rubriker på 1980-talet.

Candy Montgomery var – åtminstone på ytan – en vanlig hemmafru i en Texas-förort med kärleksfull make, två barn och ett fint hus när hon började känna sig pressad av det konforma vardagslivet och en otrohetsaffär blev katalysator till att hon brutalt dödade sin granne och bästa vän från kyrkan, Betty Gore, med en yxa. I självförsvar, hävdade Candy Montgomery.

Jessica Biel transformerad till Candy Montgomery. Foto: Hulu

Pablo Schreiber (Halo) spelar Bettys make Allan och Timothy Simons Candys make Pat Montgomery. Melanie Lynskeys make i verkliga livet Jason Ritter finns också i rollistan.

Den Disneyägda streamingtjänsten Hulu kommer i USA att lansera Candy som ett femdagarsevent med start den 9 maj och final den 13 maj. Star på Disney+ bör bli hem för serien i Sverige. Något svenskt premiärdatum har dock inte annonserats.

Den andra true crime-serien som bygger på samma brottsfall heter Love and Death. I HBO Max-versionen spelas Candy Montgomery av Elizabeth Olsen och makarna Allan och Betty Gore av Jesse Plemons och Lily Rabe.