Från The Sinner till Limetown

Senast hon syntes på tv-skärmarna var i säsong ett av The Sinner. Nu är Jessica Biel aktuell som radiojournalisten Lia Haddock i Facebook Watch-serien Limetown.

Limetown var från början en populär podcast som vid första anblicken kan tas för ännu en true crime-podd, men snarare är en metapodcast som med en fiktiv thrillerhistoria försöker rida på true crime-vågen.

Huvudpersonen Lia Haddock är en arbetsnarkoman till reporter som jagar efter en potentiell radioserie och börjar gräva i ett olöst mysterium om hur och varför 326 människor många år tidigare försvunnit från en neurovetenskaplig forskningsanläggning i Tennessee som kallas just Limetown. Podcastens första avsnitt släpptes 2015 och det finns nu två säsonger att lyssna till.

I podcasten är det Annie-Sage Whitehursts röst som hörs. I tv-serien är det Jessica Biel som spelar radioreportern som är nära att drivas till vansinne av det märkliga fenomen som hon gör allt för att försöka hitta förklaringar till. Biel är också en av dramaseriens exekutiva producenter, precis som varit fallet med The Sinner som hon Emmy-nominerades för.

Flerfaldigt prisbelönade Stanley Tucci spelar Lia Haddocks farbror Emile som är en av de som oförklarligt försvunnit. I rollistan finns även Marlee Matlin (Quantico), Kelly Jenrette (The Handmaid’s Tale), John Beasley (Everwood), Sherri Saum (The Fosters), Louis Ferriera (Stargate Universe), Janet Kidder (Arrow) och Omar Elba (A Hologram For the King).

Facebook Watch har i veckan släppt de två första avsnitten av Limetown, som till skillnad från andra dramaserier bara är halvtimmeslånga. Här är den officiella trailern.

Limetown är en av de 15 heta nya serier som vi tipsade om inför höstsäsongen. Läs vilka övriga serier som finns på listan här. Läs även om tolv podcasts som blivit tv-serier här.