Första bilderna: Harvey Keitel och Melanie Lynskey i Tatueraren i Auschwitz

Skyshowtime har släppt de första bilderna från Tatueraren i Auschwitz. Melanie Lynskey och Harvey Keitel är med och berättar en gripande historia om kärlek och överlevnad med premiär i juni.

Heather Morris roman Tatueraren i Auschwitz (The Tattooist of Auschwitz) har sålts i över 12 miljoner exemplar världen över. Romanen bygger på verkliga händelser och har beskrivits som en osannolik kärlekshistoria under fruktansvärda omständigheter.

Den skildrar hur Lale Sokolov kommer till koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau 1942. Han blir fånge 32407 och tvingas tatuera de medfångar som väljs ut för att arbeta sig till döds istället för att gasas ihjäl. Han utför sin uppgift med mekanisk effektivitet tills han blir blixtförälskad i Gita Furman, fånge 34902, som han ska tatuera, och bestämmer sig för att göra allt för att de båda ska överleva lägret. 

Lale Sokolov höll sin bakgrund hemlig i över 50 år, men valde att berätta sin historia efter att hustrun Gita avlidit. Heather Morris ägnade tre år åt att spela in Sokolovs berättelse innan hans död 2006.

Hollywoodstjärnorna Melanie Lynskey (Yellowjackets) och Harvey Keitel spelar Heather Morris och den äldre Solokov i en senare tidslinje. Jonah Hauer-King (Den lilla sjöjungfrun, World on Fire) och Anna Próchniak (Baptiste, Warsaw 44) spelar Lale och Gita Solokov när de befinner sig i Auschwitz. Jonas Nay (Deutschland 83, 86, 89) spelar Stefan Baretzki, nazi-officeren som hade som uppgift att vakta Sokolov. 

Miniseriens sex avsnitt har alla regisserats av Tali Shalom-Ezer (My Days of Mercy) med musik av mångfaldiga Oscarsvinnaren Hans Zimmer.

Tatueraren i Auschwitz presenterades inledningsvis som en Viaplay-serie men har nu landat hos Skyshowtime med den engelska titeln The Tattooist of Auschwitz. Skyshowtime har släppt de första bilderna och meddelat att serien har premiär i juni.

Jonah Hauer-King som Lale Sokolov och Anna Próchniak som Gita Furman när de möts för första gången. Foto: Martin Mlaka/SkyShowtime
Harvey Keitel som Lale Sokolov i sin lägenhet i Melbourne.
Jonah Hauer-King som Lale Sokolov, när han kliver på tåget till Auschwitz.
Jonah Hauer-King som Lale Sokolov när han går genom Auschwitz med tyskfödda Jonas Nay som naziofficer Stefan Baretzki till höger.