Serie om svårfångad seriemördare

Inspelningen av The Serpent är klar. Serien om en av 1900-talets mest svårfångade seriemördare kommer till Netflix och BBC nästa år.

Som för många andra serier har produktionen av The Serpents försvårats av coronapandemin. Inspelning pågick i Thailand när landet i mars stängdes ned. Efter en fem månader lång paus återupptogs inspelningen i London där de återstående scenerna, som egentligen var schemalagda i Thailand, nu har spelats in, skriver Variety.

“Det är resultatet av hårt arbete och stor uppfinningsrikedom att The Serpents kreativa team, skådespelare och crew lyckats avsluta inspelningen på ett säkert sätt här i Storbritannien och på ett sätt som inte äventyrar den kreativa visionen för denna extraordinära story”, kommenterar Preethi Mavahalli, exekutiv producent för Mammoth Screen.

The Serpent är ett samarbete mellan Netflix och BBC, vilket kommer att göra serien tillgänglig på svenska Netflix när den har premiär någon gång nästa år.

Tahar Rahim (The Last Panther) har huvudrollen som Charles Sobhraj, den svårfångade fransk-vietnamesiska seriemördaren som var misstänkt för fler än 20 mord, vilka han ska ha utfört under resor i Thailand, Indien och Nepal mellan 1975 och 1976. De första morden han kopplades till blev kända som bikinimorden. Sobhraj var Interpols mest eftersökta man 1976. 

Jenna Coleman (Doctor Who), spelar Marie-Andrée Leclerc, som var Sobhrajs partner och ofta medbrottsling. Medverkar gör även Billy Howle (Dunkirk) och Ellie Bamber (Nocturnal Animals).

Manuset är skrivet av Ripper Street-författarna Richard Warlow och Toby Finlay.