Otrohet och hämndbegär i Wilderness

Wilderness är en komplicerad kärlekshistoria där drömsemestern förvandlas till en mardröm. Dramaserien, som har premiär på Amazon Prime Video i höst, är baserad på en roman av B E Jones.

Jenna Coleman, Oliver Jackson-Cohen, Ashley Benson och Eric Balfour har de ledande rollerna i Brit Marnie Dickens bearbetning av B E Jones thriller- och hämndroman Wilderness. Amazon Prime har precis släppt de första bilderna och meddelat att serien blir tillgänglig någon gång i höst.

Precis som i romanen handlar Amazon Primes thrillerserie om det brittiska paret Liv (Jenna Coleman) och Will (Oliver Jackson-Cohen) som på ytan verkar ha allt: ett stadigt äktenskap, ett glamoröst nytt liv i New York tusentals mil från hemstaden och de är fortfarande unga nog att känna att hela livet ligger framför dem. 

Ja, det vill säga ända tills Liv får kännedom om Wills kärleksaffär. Hjärtesorgen byts snabbt ut mot ilska och hämnd känns som det enda alternativet för Liv. När Will föreslår att de ska ta en trip runt en episk amerikansk nationalpark för att ge förhållandet en nystart vet Liv precis vad hon tänker göra. 

När det äkta paret befinner sig i nationalparken stöter de på Wills kollega Cara (Ashley Benson), en ung amerikansk kvinna med ett framgångsrik karriär och en pojkvän, Garth (Eric Balfour) som avgudar henne. Livs planer går om intet när kvartetten tillsammans beger sig ut på hajk i parken. Cara och Garth finner sig snart insnärjda i Will och Livs liv på ett sätt som ändrar kursen för alla inblandade.

Jenna Coleman är mest känd från Doctor Who, och Oliver Jackson-Cohen från The Haunting of Hill House. Det andra paret spelas av Ashley Benson, som slog igenom i Pretty Little Liars, och Eric Balfour, som gjort mindre roller i en rad tv-serier och även är sångare i gruppen Born as Ghosts.

Seriens skapare Brit Marnie Dickens säger så här om seriens teman: “Vem känner inte någon som har blivit bedragen? Den där knytnäven i magen när det upptäcks, den paranoia och de misstankar som det leder till, svårigheten att lita på någon igen. Det är tillräckligt för att putta någon över gränsen. Och det är där vi möter vår huvudperson, Liv, som gång på gång blivit ljugen för av den man hon älskar. Naturligtvis vill hon ha hämnd, och jag hoppas att hon får det.”