Baby Reindeer-skaparen ska utforska mansrollen hos HBO

Richard Gadd har klart med nästa tv-projekt efter succén med Baby Reindeer. I Lions, som är ett samarbete med HBO och BBC, ska Gadd försöka besvara frågan: Vad innebär det att vara man?

Baby Reindeer, med Josephine Bornebusch som en av två regissörer, blev en enorm hit för Netflix. Men redan innan den serien exploderade hade BBC hunnit knyta upp skaparen Richard Gadd i ett nytt projekt. Att även HBO nu finns med i bilden är enligt ett pressmeddelande från Warner Bros Discovery en dröm som gått i uppfyllelse för Gadd.

“Att beställa en HBO-box med The Sopranos, The Wire eller Oz och kolla på serierna från början till slut var några av de lyckligaste minnena från min barndom. Sedan dess har det alltid var en dröm att få arbeta med HBO och bli en del av deras ikoniska seriekatalog.”

Richard Gadd är skapare, manusförfattare och exekutiv producent för Lions. Däremot är det oklart om han den här gången själv ska medverka som skådespelare. Det är i alla fall inte en förutsättning i det paket som BBC och HBO köpt.

I miniserien Lions försöker Richard Gadd gå till botten med den svåra frågan: Vad betyder det att vara man?

Handlingen i korthet: Niall har inte haft någon kontakt med sin bror Ruben när brodern dyker upp på hans bröllop. Det leder till en explosion av våld som katapulter tittarna tillbaka genom deras liv, från 1980-talet fram till nutid. Serien kommer att ta tittarna igenom toppar och dalar i brödernas relation, med alla de bra, dåliga, hemska, roliga, arga och utmanande stunder de genomlevt tillsammans – och samtidigt fånga den vilda energin i en stad och även värld i förändring.

Lions kommer att bestå av sex avsnitt som ska regisseras av Alexandra Brodski (Somewhere Boy) och Eshref Reybrouck (Ferry: The Series).