Trailer: Jamie Dornan fortsätter söka svar i säsong 2 av The Tourist

BBC har släppt trailern för säsong två av The Tourist. Utanför Storbritannien har thrillerserien med Jamie Dornan och Danielle Macdonald flyttat från HBO Max till Netflix.

The Tourist hade premiär den 1 januari 2022 på brittiska BBC One och blev en hit i Storbritanniens med den största tv-publiken 2022. Precis två år senare, på nyårsdagen 2024, inleds säsong två på samma kanal. Samma dag blir också samtliga sex avsnitt tillgängliga på streamingtjänsten BBC iPlayer.

Serien blev inte samma hit utanför Storbritannien och efter att HBO Max, som samproducerade den första säsongen, hoppat av samarbetet försvann serien från streamingtjänsten i september. I stället har Netflix klivit in och köpt rättigheterna. Säsong 1 av The Tourist kommer till Netflix den 1 februari följt av säsong två den 29 februari.

Jamie Dornan (The Fall) spelar den brittiska turisten som i den första säsongen var på desperat jakt efter sin egen identitet bland egensinniga och mystiska karaktärer i den australiska vildmarken. Danielle MacDonald (Unbelievable) syntes i rollen som den nykläckta polisen Helen Chambers som kom till hans hjälp efter olyckan som orsakade minnesförlusten.

Säsong två utspelar sig på Irland dit Elliot och Helen, som inlett ett förhållande, åkt för att ta reda på mer om Elliots förflutna. Där dras de in i en långvarig fejd och tvingas hantera konsekvenserna av hur Elliot levde sitt tidigare liv. När Elliot kidnappas söker Helen hjälp hos detektiven Ruairi Slater (Conor MacNeill), innan hemligheter från Elliots förflutna börjar avtäckas.

En trailer har precis släppts för säsong två, som precis som den första säsongen är skriven av Harry och Jack Williams. Samma chockerande vändningar, intensiva action och egensinniga humor utlovas i den nya säsongen av The Tourist.