Jamie Dornan jagar identitet i The Tourist

En brittisk turist befinner sig i den australiska vildmarken på desperat jakt efter sin egen identitet. Jamie Dornan har huvudrollen i The Tourist.

Bröderna Harry och Jack Williams har skrivit ett manus i sex delar som enligt beskrivningen i synopsis är fullt av chockerande, överraskande, roliga och brutala vändningar satt i en värld befolkad av egensinniga, mystiska karaktärer.

Jamie Dornan i The Tourist. Foto: Ian Routledge/Two Brothers Pictures

I den nysläppta trailern syns Jamie Dornan (The Fall, Fifty Shades) i rollen som den brittiska turisten som mitt i den australiska vildmarken, jagas av en stor tankbil som försöker tränga honom av vägen. Efter en katt- och råtta-lek på vägarna vaknar mannen upp på ett sjukhus – vid liv men utan någon aning om vem han är. Samtidigt som dunkla figurer från hans förflutna närmar sig honom så letar britten efter svar, vilket tar honom tillbaka till vildmarken.

Jamie Dornan har sällskap av Danielle MacDonald (Unbelievable) som den nykläckta polisen Helen Chambers och Shalom Brune-Franklin (Line of Duty), vars karaktär Luci Miller är en servitris som blir indragen i mannens jakt på svar. Damon Herriman (Mindhunter) syns i rollen som välrenommerade detektiven Lachlan Rogers.

Danielle MacDonald.
Shalom Brune-Franklin.

Miniserien är ett samarbete mellan streamingtjänsten HBO Max, brittiska tv-kanalen BBC One och australiska Stan. The Tourist har premiär den 1 januari på BBC One. Det bör betyda att det finns goda chanser att vi också får se Jamie Dornan söka svar på HBO Max inom kort.