Krister Henriksson i säsong 3 av The Fall

Gillian Anderson och Jamie Dornan får svenskt sällskap i The Fall. Krister Henriksson dyker upp i en av rollerna i den tredje och sista säsongen som just nu spelas in i Belfast.

Den mörka psykologiska kriminalthrillern The Fall är en katt-och-råtta-lek mellan kriminaldetektiven Stella Gibson (Gillian Anderson) och seriemördaren Paul Spector (Jamie Dornan). De två första säsongerna finns på Netflix. Läs vår recension av det utmärkta brittisk-irländska dramat här.

Henriksson_wallander

De sista fem avsnitten av serien har precis börjat spelas in i Belfast. Historien tar vid där den andra säsongens cliffhanger slutade. En av de nya skådespelarna för säsongen är Krister Henriksson. Vad det är för karaktär han ska spela framgår inte, men det synes vara en ganska stor roll eftersom han listas överst av de nya skådespelarna i BBC Twos information till pressen. Inte oväntat med hänvisning till rollen som Kurt Wallander.

”Jag har varit på en spännande resa de fem senaste åren med Stella Gibson och Paul Spector och jag är förtjust över att vi nyligen börjat filma den tredje säsongen av deras makabra, besatta dödsdans”, kommenterar skaparen Allan Cubitt.

Gillian Anderson, som är högaktuell i nya avsnitt av X-Files och i nya brittiska kostymdramat War and Peace, talade om Stella Gibson i en intervju med The Press Association i december. ”Hon är ganska unik och fortfarande mystisk för mig. Jag är fortfarande fascinerad av henne och vill se hur hennes resa ter sig.” 

Enligt Gillian Anderson kommer vi också att få veta liter mer om Stellas bakgrund i den sista säsongen. “Där finns små detaljer, små saker som sägs som kommer att avslöja lite om var hon kommer ifrån och vad hon har för erfarenheter från livet … vad som tagit henne dit hon är i dag.”

Här är en kort teaser från BBC Two (spoilers för den som inte sett den andra säsongen):

Något premiärdatum för den tredje säsongen av The Fall finns ännu inte.