Trailer: Jack Ryan på flykt i säsong 3

Det är tre år sedan vi mötte CIA-agenten Jack Ryan senast. I december startar John Krasinskis actionhjälte en kamp mot klockan.

Den första säsongen av av Tom Clancy’s Jack Ryan handlade om terrorhotet från terrororganisationen IS och den andra om en illegal vapentransport till Sydamerika. I säsong tre befinner sig Jack Ryan på flykt och i en kamp mot klockan.

Enligt synopsis är Jack Ryan stationerad i Rom när han får reda på att Sokol-projektet, en hemlig plan om att återuppbygga Sovjetunionen, har återupplivats mer än 50 år sedan alla trodde att projektet stoppats. Jack Ryans gör det till sin mission att försöka bekräfta uppgifterna, men allt går fel och han blir felaktigt indragen i en stor konspiration. Han tvingas fly från sin egen organisation, och jagas både av CIA och en internationell fraktion som han avslöjat. Han tvingas gå under jorden och kryssa över Europa för att hålla sig vid liv och kämpar mot klockan för att stoppa alla destabiliserande konflikter som riskerar att leda till en global katastrof.

Tom Clancy’s Jack Ryan kommer till Amazon Prime Video den 21 december. Vid det laget har det gått mer än tre år sedan säsong två släpptes i oktober 2019, då med Noomi Rapace i den ledande kvinnliga rollen.

I säsong tre får John Krasinski, Wendell Pierce (James Greer) och Michael Kelly (Mike November) i stället sällskap av Nina Hoss och Betty Gabriel som tjeckiska presidenten Alena Kovac respektive CIA-chefen Elizabeth Wright.

Amazon-serien om Jack Ryan är förnyad även för en fjärde och sista säsong.