Actionhjälten Jack Ryan åter efter tre år

Det har gått tre år sedan vi senast mötte John Krasinski i rollen som CIA-agent och actionhjälte. I den nya säsongen gömmer sig Jack Ryan i Europa.

Amazon Prime Video har annonserat att säsong tre av Tom Clancy’s Jack Ryan kommer till streamingtjänsten den 21 december. Vid det laget har det gått mer än tre år sedan säsong två släpptes i oktober 2019, då med Noomi Rapace i den ledande kvinnliga rollen.

I säsong tre får John Krasinski, Wendell Pierce (James Greer) och Michael Kelly (Mike November) i stället sällskap av Nina Hoss och Betty Gabriel som de nya karaktärerna Alena Kovac och Elizabeth Wright.

Den första säsongen handlade om terrorhotet från terrororganisationen IS och den andra om en illegal vapentransport till Sydamerika. I säsong tre befinner sig Jack Ryan på flykt och i en kamp mot klockan. Enligt synopsis är han felaktigt indragen i en stor konspiration och har hamnat ute i kylan. Han är jagad både av CIA och en internationell fraktion som han avslöjat och tvingas gå under jorden och kryssa över Europa för att hålla sig vid liv och samtidigt motverka en stor global konflikt.

Amazon-serien om Jack Ryan är förnyad även för en fjärde och sista säsong.