Premiärdatum för Rapace i Jack Ryan

Den 1 november återkommer John Krasinski i rollen som actionhjälten Jack Ryan. Den här gången har han sällskap av Noomi Rapace i en historia som tar CIA-agenten till Venezuela.

Den första säsongen av Amazonserien Tom Clancy’s Jack Ryan handlade om terrorhotet från terrororganisationen IS. I den andra säsongen har CIA-agenten spårat upp en misstänkt illegal vapentransport och beger sig till Sydamerika för att undersöka saken vidare. När Jack Ryans utredning hotar att blottlägga en stor konspiration går Venezuelas president till motattack. Det tvingar Ryan och hans kolleger ut på ett uppdrag som tar dem till USA, Storbritannien, Ryssland och Venezuela i deras strävan att avslöja presidentens onda plan och skapa stabilitet i ett land på gränsen till kaos.

John Krasinski (The Quiet Place) i huvudrollen får i den andra säsongen svensk förstärkning i form av Noomi Rapace i den ledande kvinnliga rollen. Hon skymtar förbi ett par gånger i den färska trailer där Amazon avslöjar att säsong två anländer till streamingtjänsten den 1 november.

Noomi Rapace spelar en karaktär vid namn Harriet ”Harry” Baumann. Hon har av seriens skapare Carlton Cuse beskrivits som en ”formidabel agent inom Tysklands hemliga säkerhetspolis som stämmer träff med Jack Ryan i Sydamerika”. Medverkar gör även Wendell Pierce (The Wire) som James Greer och Michael Kelly (House of Cards) karaktär som Mike November.