Suits-spinoff beställd – utspelar sig i Los Angeles

Med Suits renässans på Netflix har allt fler börjat ropa efter en ny spinoff. Det är nu bekräftat att ett pilotavsnitt är beställt. Den nya advokatseriens titel: Suits L.A.

Suits är USA Network-dramat med Gabriel Macht och Patrick J Adams i huvudrollerna, som avslutades 2019 efter nio säsonger. Advokatserien fick nytt liv när den adderades till Netflix bibliotek. Suits slog streamingrekord under sommaren och slutade oväntat som jättens mest streamade serie under 2023.

Spinoffen Pearson om Gina Torres karaktär Jessica Pearson överlevde bara en säsong 2019, men med framgångarna på Netflix har spinoff-snacket tagit fart igen. Nu står det klart att det blir en serie i samma anda men med en helt ny karaktär i centrum. Han heter Ted Black och är en före detta federal åklagare i New York som återuppfunnit sig själv och nu representerar de mäktigaste klienterna i Los Angeles.

Enligt synopsis befinner sig Ted Blacks firma på krisens kant och för att överleva måste han omfamna en roll som han föraktade tidigare i karriären. Han är omgiven av en förstklassig grupp karaktärer som testar sin lojalitet både till Ted och varandra samtidigt som de inte kan låta bli att mixa privat- och arbetsliv. Allt detta pågår samtidigt som händelser från det förflutna, som fick Ted att lämna allt och alla han älskade, sakta börjat uppdagas.

Kanalen NBC har beställt ett pilotavsnitt som ska författas av Aaron Korsh, som även skapade originalserien.