Trailer: Hybrider i Sweet Tooth

Sweet Tooth är en annorlunda DC Comics-story. Nu har Netflixserien där vissa karaktärer är hybrider fått premiärdatum och en trailer.

Sweet Tooth är baserad på ett seriealbum med samma namn som skapades av Jeff Lemire och publicerades åren 2009-2013 av Vertigo. Handlingen utspelar sig efter “The Great Crumble”, en semiapokalyptisk händelse som skakade om hela jorden och innebar födelsen att en hybrid av djur och människor.

Huvudkaraktären Gus (Christian Convery), som har drag av en hjort. skapar starka band med en ensling. Tillsammans ger de sig ut på äventyr i den nya farliga världen för att hitta något som de kan kalla för hem.

Will Forte och Christian Convery i Sweet Tooth. Foto: Netflix

Netflix har beställt åtta avsnitt av Sweet Tooth från Robert Downey jr:s produktionsbolag Team Downey. Jim Mickle (Hap and Leonard) och Beth Schwartz (Arrow) har anlitats som manusförfattare och showrunners.

Jim Mickle är även regissör: “Vi ville skapa en serie som erbjuder verklighetsflykt och äventyr där naturen kräver tillbaka planeten och som på många sätt känns som en saga. Sweet Tooth är en ny typ av dystopisk historia, det är väldigt mustig och hoppfull. Vi vill att människor ska komma till den här världen där det finns skönhet, hopp och äventyr. Det här är en svepande historia – vi åker tåg, klättrar på bergstoppar, springer genom skogar. Det här är en show om vad som skapar en familj, vad hemma betyder och varför det är viktigt att behålla tron på mänskligheten.”

Stefania Lavie som Becky, Christian Convery som Gus och Nonso Anozie som Tommy Jepperd. I Sweet Tooth. Foto: Netflix

Den första säsongen av Sweet Tooth består av åtta avsnitt och landar hos Netflix den 4 juni.