DC-serien Sweet Tooth till Netflix

Ännu en DC Comics-karaktär ska debutera i tv-sammanhang. Netflix har beställt åtta avsnitt av Sweet Tooth från Robert Downey jr:s produktionsbolag.

Mad Max möter Bambi, är ett sätt att beskriva Sweet Tooth som också framställs som en familjevänlig serie. Comic book-serien, där en del av karaktärerna är hybrider av djur och människor och där huvudkaraktären Gus har drag av en hjort, skapades av Jeff Lemire och publicerades åren 2009-2013 av Vertigo.

Efter att ha sålt en serie om Perry Mason till HBO (premiär den 22 juni) har Robert Downey jr och hans fru Susan hamnat hos Netflix med sitt Sweet Tooth-projekt. Netflix har beställt åtta avsnitt direkt från deras produktionsbolag Team Downey. Jim Mickle (Hap and Leonard) och Beth Schwartz (Arrow) har anlitats som manusförfattare och showrunners. Mickle ska även regissera.

Bland de skådespelare som är klara för serien återfinns Christian Convery (Beautiful Boy), Nonso Anozie (Game of Thrones), Adeel Akhtar (The Big Sick) och Will Forte (The Last Man on Earth). James Brolin (Life in Pieces) ska fungera som seriens berättarröst.