Hap and Leonard återvänder till C More

Hap and Leonard, tv-serien som bygger på Joe R Lansdales pulp fiction-böcker, är tillbaka. Den andra säsongen, Mucho Mojo, har premiär på C More den 29 mars.

Tv-seriens skapare Nick Damici och Jim Mickle har hämtat inspiration från Quentin Tarantino och huvudpersonerna från Joe R Lansdales storsäljande kiosklitteratur. Den första säsongen bygger på den första Hap and Leonard-boken, Savage Season. Den andra säsongen, som körde igång den 15 mars på Sundance TV, bygger på den andra boken Mucho Mojo, som kom ut 1994 och också utspelar sig i Texas på 1980-talet.

Här är en trailer där skådespelarna försöker förklara vad ”mojo” betyder:

Vapenvägraren Hap (James Purefoy) och den homosexuella Vietnamveteranen Leonard (Michael Kenneth Williams) hamnar den här gången i ett snårigt mordmysterium. Tv-legendaren Brian Dennehy spelar en av de nya karaktärerna i säsong två, som liksom den första säsongen består av sex avsnitt.

Brian Dennehy as Valentine Otis - Hap and Leonard _ Season 2, Gallery - Photo Credit: James Minchin/SundanceTV
Brian Dennehy som Valentine Otis i säsong 2. Foto: James Minchin/SundanceTV

C More har de svenska rättigheterna för denna ganska udda och mörka komediserie om förtappade själar med kort stubin och bovar som pangar på allt som rör på sig. Säsong ett finns sedan den 17 mars åter tillgänglig på den svenska streamingtjänsten. Läs Stream Sveriges recension av den första säsongen här. Hap and Leonard: Mucho Mojo har premiär på C More den 29 mars.