Trailer: Fiktiv true crime-historia från makarna Obama

Ett podcast-gäng lett av Will Forte startar en true crime-utredning som växer sig större än någon räknat med. Netflix har släppt trailern för makarna Obamas dramaserie Bodkin.

En känd komiker, en podcast och true crime. Nej, det handlar inte om Only Murders in the Building även om grundpremissen låter snarlik på ytan. I stället handlar det om en dramakomedi från Netflix som utspelar sig i en liten stad med stora hemligheter.

Serien leds av den tidigare Saturday Night Live-medlemmen Will Forte, känd även för att ha skapat och spelat huvudrollen i The Last Man on Earth. I Bodkin, som är en fiktiv irländsk stad, spelar Will Forte den charmige och entusiastiske amerikanen Gilbert Power, som emigrerat till Cork för att söka sina irländska rötter.

Gilbert Power har en true crime-podcast och tillsammans med tuffa journalisten Dove (Siobhán Cullen) och researchern Emmy (Robyn Cara) försöker han utreda tre mystiska försvinnanden som inträffat några år tidigare i den annars idylliska kuststaden Bodkin.

Eller som det presenteras i trailern: Ett fall baserat på en sann historia överhörd på puben.

När podcast-gänget börjar dra i trådarna upptäcker de en mycket större och konstigare historia än de hade kunnat föreställa sig, och medan seriens hjältar försöker skilja fakta från fiktion utmanas tittarnas uppfattning om vad som är sant och vad vi säger till oss själva för att befästa vår tro och bekräfta våra rädslor.

När tv-projektet annonserades i juni 2022 var det som den första dramaserien från Barack och Michelle Obamas produktionsbolag Higher Ground, inom ramen för det forna presidentparets avtal med Netflix. Makarna Obama är två av de exekutiva producenterna för Bodkin som består av sju avsnitt och har premiär på Netflix den 9 maj.