Trailer: Här är den nya Jack Reacher

Den nya Jack Reacher har presenterat sig i en första trailer. Alan Ritchson gör huvudrollen i Reacher, Amazons bearbetning av Lee Childs roman.

Lee Child är pseudonym för den brittiska författaren Jim Grant. Han skapade karaktären Jack Reacher som tidigare gestaltats av Tom Cruise i två biofilmer. Succéförfattaren är mycket nöjd med storvuxne Alan Ritchson (Titans) i rollen som arméveteranen Jack Reacher i den nya actionserien som Child själv är med och producerar. Efter 26 böcker och två filmer har han äntligen fått se en skådespelare förkroppsliga någon som omedelbart ger känslan av ”något stort, substantiellt och kraftfullt”.

Alan Ritchson som Jack Reacher. Foto: Amazon

“Lee skapade en älskad karaktär och att hjälpa till och få den karaktären att få liv i tv var en stor utmaning. Men jag visste att jag alltid hade Lee där så att jag kunde se till att allt om Reacher och storyn blev precis som han ville. Om Lee gillade resultatet, så gjorde vi rätt”, säger showrunner Nick Santora (Prison Break) till Entertainment Weekly.

Ella Fitzgerald och Alan Ritchson.

Den första säsongen av Reacher kommer att vara baserad på den första Jack Reacher-romanen, The Killing Floor från 1997. Huvudkaraktären kommer direkt från militären till en liten stad i Georgia som präglas av det första mordet på decennier. Jack Reacher blir genast gripen för brottet, innan två lokala poliser (Willa Fitzgerald och Malcolm Goodwin) hjälper honom att utreda en djupt rotad konspiration för att bevisa hans oskuld.

Malcolm Goodwin och Alan Ritchson.

Reacher har premiär på Amazon Prime Video den 4 februari.