Här är Jack Reachers tv-ansikte

Amazon har funnit sin Jack Reacher. Alan Ritchson ska i tv-serien spela samma karaktär som tidigare gestaltats av Tom Cruise i två biofilmer.

Alan Ritchson är en vältränad och enligt uppgift cirka 1.95 meter lång amerikansk skådespelare som synts i bland annat Smallville och Blood Drive och nu spelar superhjälten Hawk i DC-serien Titans. Det kommer han att fortsätta göra parallellt med han nu också tar sig an rollen som arméveteranen Jack Reacher i den nya actionserien från Amazon.

Tv-serien är liksom filmerna med Tom Cruise inspirerad av huvudkaraktären från Lee Childs bästsäljande bokserie. Den första säsongen kommer att vara baserad på den första Jack Reacher-romanen, The Killing Floor från 1997.

Lee Child, som är en pseudonym för den brittiska författaren Jim Grant, finns själv med på ett hörn som exekutiv producent. Showrunner är Scorpion-skaparen Nick Santora som också är aktuell med ett tv-projekt ihop med Arnold Schwarzenegger.

“Lee Child har skapat en otrolig karaktär och värld. Målet för varje författare, producent, skådespelare och crew-medlem blir att fånga essensen i mr Childs böcker. Lyckligtvis har Lee funnits där och kommer att fortsätta finnas där för att guida oss. Han är Reachers puls”, har Santora tidigare sagt i ett uttalande.