Trailer: Gudfader-serien The Offer

Miniserien om inspelningen av den klassiska filmen Gudfadern har fått en trailer. Miles Teller, Juno Temple och Matthew Goode medverkar i The Offer.

Om det är någon film som förtjänar epitetet klassiker så är det Gudfadern från 1972. Långfilmen med Marlon Brando och Al Pacino i huvudrollerna uppmärksammas lagom till 50-årsjubileeet i en ny miniserie från Paramount+. The Offer är baserad på de erfarenheter som dubbla Oscarsvinnande producenten Albert S Ruddy samlade på sig i anslutning till Francis Ford Coppolas filmbearbetning av Mario Puzos bästsäljande roman från 1969.

Miles Teller som Albert Ruddy och Juno Temple som Bettys McCartt.

Miles Teller (Whiplash) gör den centrala rollen som producenten Al Ruddy. Hans assistent Bettye McCartt, som var sitt eget kraftpaket, spelas av Juno Temple (Ted Lasso). Dessutom syns Matthew Goode som studiochefen Robert Evans, Dan Fogler som Francis Ford Coppola, Justin Chambers som Marion Brando, Giovanni Ribisi som maffiabossen Joe Colombo, Colin Hanks som den mäktiga producenten Barry Lapidus och Patrick Gallo som Mario Puzo.

Matthew Goode som Robert Evans.

I den nysläppta trailern får man en aning om kaoset bakom kulisserna och det hintas också om hur Ruddy och Coppola medvetet omvandlade Gudfadern till en berättelse om familj och mänskliga relationer i stället för att försöka sälja historien som ännu en gangsterfilm.

Nikki Toscano är showrunner och ansvarig för manusen till miniseriens tio avsnitt. Han har skapat The Offer ihop med Oscars- och Emmynominerade författaren Michael Tolkin (Escape at Dannemora). Även Al Ruddy själv och hans uttolkare Miles Teller är del av producentteamet.

Den 28 april blir de tre första avsnitten av The Offer tillgängliga att streama på Paramount+ i USA och dagen därpå i Sverige.