Premiärdatum för A Discovery of Witches

A Discovery of Witches har äntligen fått ett premiärdatum för säsong två. Vampyrdramat med Teresa Palmer och Matthew Goode är tillbaka i januari.

Den brittiska dramaserien bygger på boktrilogin All Souls av Deborah Harkness som blandar romantik, spänning, magi och historia, och utspelar sig i en värld där häxor, vampyrer och demoner passerar som människor.

Historikern Dana Bishop (Teresa Palmer) är häxa, men förnekar sitt ursprung. Av en händelse hittar hon ett antikt förhäxat manuskript och slungas rakt in i ett farligt mysterium och ett möte med vampyren Matthew Clairmont (Matthew Goode).

Den andra delen av trilogin tar Diana och Matthew till ett London under den elisabetanska eran, en värld full av spioner och bedragare. Där finns också Matthews gamla vänner i det mystiska School of Night. De letar efter en privatlärare till Diana för att hon bättre ska förstå sitt arv, men när Matthews förflutna börjar jaga dem hamnar de på en resa som tar dem till hjärtat av den gamla vampyrens mörka hemligheter.

Sky Channel har under årets virtuella upplaga av New York Comic Con släppt en video där tittarna får följa med till den elisabetanska eran i säsong två. Deborah Harkness svarar själv för introduktionen som följs av bland annat intervjuer med huvudrollsinnehavarna. Intervjuerna genomförs på den plats där inspelningen redan inletts av säsong tre. Här är videon:

A Discovery of Witches hade premiär i september 2018 på HBO Nordic, så fansen har fått vänta länge på en ny säsong. Sky har nu meddelat att den andra säsongen har premiär den 8 januari på Sky One i Storbritannien och dagen därpå på Sundance i USA. Det bör betyda även HBO Nordic-premiär i anslutning till dessa datum.

Här är också trailern med de första klippen från säsong två av A Discovery of Witches.