Striden om Uber blir Showtime-serie

Joseph Gordon-Levitt och Kyle Chandler är klara för Super Pumped. Billions-skaparna ska berätta historien om Ubers berg-och-dalbana.

Billions är en av Showtimes största succéer. Serien utspelar sig i en hänsynslös finansvärld med höga insatser. Nu ska skaparna Brian Koppelman och David Levien i en ny Showtime-serie tackla andra delar av affärslivet. Antologiserien Super Pumped ska i varje säsong utforska en historia som skakat om näringslivet och förändrat affärskulturen i grunden.

Den första säsongen kommer att baseras på Mike Isaacs bästsäljande bok Super Pumped: The Battle for Uber. Berättelsen om start up-bolaget som med sitt delningskoncept vände upp och ned på taxibranschen är en berg-och-dalbana präglad av interna och externa strider som både kan ses som en succésaga och som en mörk historia att dra lärdom av.

Joseph Gordon-Levitt (Inception) ska spela Travis Kalanick, Ubers grundare som efter en rad kontroverser först tvingades avgå som vd och sedan i praktiken kastades ut ur sitt eget styrelserum.

Kyle Chandler (Bloodline) är klar för rollen som Bill Gurley, den briljanta riskkapitalisten från Texas som var Travis Kalanicks allierade i styrelsen och beredd att sätta sitt goda rykte på spel för Ubers succé.

Showtimes serier hamnade tidigare hos HBO Nordic, men framöver blir nylanserade Paramount+ nytt hem, eftersom båda bolagen ingår i ViacomCBS.