Trailer: Från flottan till flyget i säsong två av Vigil

Ubåtarna har bytts mot drönare i den nya säsongen av Vigil. BBC har släppt trailer och premiärdatum för säsong två av konspirationsthrillern med Suranne Jones och Rose Leslie. 

Brittiska BBC har höga förväntningar på den nya säsongen efter att Vigil vid lanseringen hösten 2021 hade de högsta tittarsiffrorna för en dramaserie i Storbritannien sedan Bodyguard 2018.

De tre första av totalt sex nya avsnitt kommer till BBC iPlayer den 10 december, samma dag som premiären på BBC One. Den första säsongen kom först till SVT, men är inte längre tillgänglig på SVT Play, där serien hade titeln Vigil – död man ombord. Däremot går säsongen att streama på Disney+. Samma ordning gäller för den andra säsongen.

Den första säsongen utspelade sig till stor del på ubåten HMS Vigil. I säsong två får kriminalkommissarie Amy Silva (Suranne Jones) och hennes yngre poliskollega och partner Kirsten Longacre (Rose Leslie) i uppdrag att utreda orsaken till flera oförklarliga dödsfall vid ett skotskt vapentest. Utredningen tar dem till Skottland och Mellanöstern och duon möts av en fientlig och hierarkisk kultur när de kliver in i den hemliga värld där krigsföringen sker med drönare.

De första bilderna som släpptes i september kan ses här. De följs nu av den första trailern.