Ryan Phillippe bland bilnördar i Motorheads

Ryan Phillippe har klart med nästa tv-gig efter Shooter och Big Sky. Han ska leda en ensemble med många unga skådespelare i en serie beställd av Amazon. Bilintresset förenar i Motorheads.

Enligt Amazon Prime Video är Motorheads en coming of age-historia om den första kärleken, första hjärtesorgen och om att sätta i nyckeln i sin första bil. Handlingen utspelar sig i en mindre stad i det amerikanska rostbältet som en gång i tiden blomstrade men som nu söker efter en strimma av hopp. Det är där en grupp outsiders formar en oväntad vänskap byggd på det gemensamma intresset för bilar och motorer. Vissa karaktärer navigerar hierarkin i skolan medan andra flyr från sitt mörka förflutna.

De fyra första skådespelarna är castade.

Ryan Philippe följer upp Shooter och Big Sky med rollen som Logan, en före detta Nascar-mekaniker som har svårt att få sin verkstad hemma i Ironwood, Pennsylvania, att gå runt och som lever i skuggan av sin bror Christian Maddox. En annan vuxenroll görs av Nathalie Kelley. Hennes Samantha är sjuksköterska och har precis lämnat sitt jobb i New York City för att flytta hem till rostbältet med barnen.

Två av de unga vuxna, syskonen Zac och Caitlyn, spelas av Michael Cimino respektive Melissa Collazo. Deras far var en street racing-legend och Zac försöker desperat leva upp till sin fars rykte. Caitlyn är en skicklig mekaniker som genom att flytta tillbaka till hemstaden hoppas få reda på mer om faderns mystiska försvinnande.

Motorheads kommer från John A Norris (All American) som själv kommer att vara seriens showrunner.