Första bilderna från Vigil säsong 2

Handlingen har flyttat från flottan till militärflyget i säsong två av Vigil. BBC har släppt de första bilderna från den nya säsongen av konspirationsthrillern med Suranne Jones och Rose Leslie.

BBC har höga förväntningar på den nya säsongen efter att Vigil vid lanseringen hösten 2021 hade de högsta tittarsiffrorna för en dramaserie i Storbritannien sedan Bodyguard 2018.

Den första säsongen utspelade sig till stor del på ubåten HMS Vigil. I säsong två får kriminalkommissarie Amy Silva (Suranne Jones) och hennes yngre poliskollega och partner Kirsten Longacre (Rose Leslie) i uppdrag att utreda orsaken till flera oförklarliga dödsfall vid ett skotskt vapentest. Utredningen tar dem till Skottland och Mellanöstern och duon möts av en fientlig och hierarkisk kultur när de kliver in i den hemliga värld där krigsföringen sker med drönare.

Suranne Jones och Rose Leslie som Amy Silvia och Kirsten Longacre. Foto: BBC

Förutom Suranne Jones (Gentleman Jack) och Rose Leslie (Game of Thrones) repriserar även Gary Lewis (His Dark Materials) rollen som DSU Robertson. Till den nya säsongen ansluter Romola Garai (Becoming Elizabeth), Dougray Scott (Crime), Amir El-Masry (SAS Rogue Heroes), David Elliot (The Liberator), Chris Jenks (Sex Education), Tommy Sim’aan (The Midwich Cuckoos), Oscar Salem (House of the Dragon), Jonathan Ajayi (Noughts + Crosses) och nykomlingen Hiba Medina.

Ramola Garai spelar den nya karaktären Eliza Russell. Foto: BBC

Säsong två av Vigil har ännu inget premiärdatum men de sex avsnitten kommer till brittiska BBC One senare i år och efter det till SVT. Den första säsongen är inte längre tillgänglig på SVT Play, där den hade titeln Vigil – död man ombord, men går att streama på Disney+.

Här är ytterligare ett antal bilder som BBC har släppt.

Dougray Scott som Marcus Grainger.
Rose Leslie och Amir El-Masry som Kirsten Longacre och Daniel Ramsay.
Chris Jenks som Callum Barker.