Trailer: For All Mankind med åldrad Joel Kinnaman

For All Mankind stiger in i 2000-talet och koloniserar Mars. När Joel Kinnaman i säsong fyra återvänder i rollen som austronauten Ed Baldwin är det som en gråhårig och skäggig äldre man.

Ronald D Moores rymdhistoria är verklighetsförankrad men satt i en alternativ tidslinje där Sovjetunionen hunnit först till månen. Serien har kommit fram till säsong fyra när den Joel Kinnaman-ledda serien har premiär på Apple TV+ den 20 november. 

Den första säsongen av For All Mankind utspelade sig på 1970-talet då Nasa och rymdprogram fortfarande var högt prioriterade. I den andra säsongen hoppade handlingen fram till 1980-talet och det kalla kriget och militariseringen av Nasa. I den tredje säsongen hade berättelsen nått 1995 och fokus låg på kapplöpningen till Mars, inte bara mellan USA och Sovjetunionen utan också ytterligare en oväntad deltagare.

I säsong fyra kliver berättelsen in i 2000-talet. Det har gått åtta år sedan säsong tre och i den nysläppta trailern framgår det att rymdprogrammet Happy Valley snabbt expanderat sina fotspår på Mars och har ambitionen att bygga en koloni som ska bevisa att det går att leva självförsörjande i två år på planeten.

Det är nu 2003 och rymdprogrammets fokus har vänts mot att fånga och hantera extremt värdefulla, mineralrika asteroider som kan förändra framtiden både för jorden och Mars. Men växande spänningar mellan invånarna på den växande basen hotar att förstöra allt som de arbetar mot.

Joel Kinnaman återvänder som Apollo-astronauten Ed Baldwin, men har transformerats utseendemässigt till en gråhårig man.

Återvänder gör även Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Edi Gathegi, Cynthy Wu och Coral Peña. Däremot inte Shantel VanSanten och Sonya Walger som spektakulärt skrevs ur serien i slutet av säsong tre. Dessutom medverkar Jodi Balfour, som spelar Ellen Waverly, Nasa-astronauten som blev president, endast i begränsad kapacitet för att knyta ihop sin karaktärs ark. 

Nya för säsongen är Toby Kebbell, Tyner Rushing, Daniel Stern och Svetlana Efremova.