Joel Kinnaman i House of Cards

Joel Kinnaman har en roll i den nya säsongen av House of Cards. TV4 Nyhetsmorgon avslöjar att svensken finns med när det politiska dramat återvänder den 4 mars på Netflix.

Det har ryktats länge om att den svenske stjärnan, som är aktuell även i storfilmen Suicide Squad, anslutit till House of Cards-ensemblen, men det har inte kunnat bekräftas förrän nu. TV4 Nyhetsmorgon har bildbevis som visar Joel Kinnaman sittande mitt emot Kevin Spacey, som spelar den cyniske Frank Underwood. Vad det är för karaktär Kinnaman ska spela framgår inte av TV4:s inslag. Neve Campbell (Scream) och Colm Feore (The Borgias) är också nya för säsongen.

36-årige Joel Kinnamans genombrottsroll i USA var som Stephen Holder i tv-serien The Killing, vars två sista säsonger också producerades av Netflix.

House of Cards är tillbaka med sin fjärde säsong den 4 mars, men är redan förnyad för en femte säsong så Kinnaman har potentiellt fler avsnitt att spela in. När inspelningen av säsong fem kör igång är det dock utan skaparen Beau Willimon. Läs mer om det här och se trailer inför säsong fyra här.