For All Mankind får femte säsong och Star City-spinoff

Apple TV+ har förnyat Joel Kinnaman-ledda For All Mankind. Samtidigt ges klartecken även för en spinoff. Star City ska utgå från människorna i det sovjetiska rymdprogrammet.

Ronald D Moores rymdhistoria är verklighetsförankrad men satt i en alternativ tidslinje där Sovjetunionen hunnit först till månen. Den Joel Kinnaman-ledda serien hade premiär för säsong fyra i november. Nu meddelar Apple TV+ att det blir även en femte säsong men också en spinoffserie.

Kritikerhyllade For All Mankind har haft det amerikanska rymdprogrammet som utgångspunkt. Spinoffen ska i stället utforska det sovjetiska rymdprogrammet och människorna bakom järnridån i det hemliga rymdcenter som är känt som Star City. Båda serierna produceras av Apple TV+ och Sony Pictures Television.

Spinoffen är liksom originalserien skapad av Ronald D Moore, Ben Nedivi och Matt Wolpert och beskrivs som en paranoid thriller. De två senare tar hand om showrunner-skapet för Star City.

“Vår fascination för det sovjetiska rymdprogrammet har växt med varje säsong av For All Mankind. Ju mer vi fått veta om den här hemliga staden i skogen utanför Moskva, där kosmonauter och ingenjörer arbetade och levde, desto mer har vi velat berätta om den här sidan av racet till rymden,’” säger Wolpert och Nedivi i ett pressmeddelande från Apple TV+.