Trailer: William Spetz Netflixserie Tore

Höstens svenska Netflixserie heter Tore och beskrivs som en feelgoodbad-berättelse. William Spetz har skapat serien och spelar själv huvudrollen.

William Spetz blev känd redan som 15-åring för sina humorsketcher på Youtube och senare för den självbiografiska enmansföreställning han spelade 2016–2019. Spetz har också medverkat i serierna Störst av allt (Netflix) och Filip och Mona (SVT).

Nu har 27-åringen från Umeå skapat och skrivit en Netflixserie i sex delar som beskrivs som en feelgoodbad-berättelse om att springa ifrån allt som gör ont och samtidigt försöka ta reda på vem man egentligen är. Netflix har släppt trailern för Tore som har premiär den 27 oktober.

William Spetz spelar själv titelrollen. I andra roller syns bland andra Sanna Sundqvist, Peter Haber och Hannes Fohlin. Erika Calmeyer står för regin.

Så här lyder Netflix officiella beskrivning av handlingen i Tore:
“När den 27-årige Tore (William Spetz) förlorar den viktigaste personen i sitt liv i en sopbilsolycka gör han allt för att trycka undan sin sorg. På dagarna jobbar han vidare på sin pappas begravningsbyrå som om ingenting har hänt och börjar flirta med den nye floristen Erik. Om nätterna etablerar han sig på en partybåt inne i stan, och kommer för första gången i kontakt med alkohol, sex och droger. En ny och vacker men riskfylld värld öppnar upp sig för Tore, men hans bästa vän Linn (Sanna Sundqvist) och kollegorna på begravningsbyrån börjar snabbt oroa sig för att han är på väg att tappa fotfästet i sina desperata försök att fly verkligheten.“