Amerikansk The Crown om John F Kennedys liv

En Oscarsbelönad manusförfattare ska göra tv av en bok skriven av en svensk-amerikansk Pulitzer-belönad författare. Miniserien om John F Kennedys liv liknas av Netflix vid en amerikansk The Crown.

“JFK: Coming of Age in the American Century”, är en biografi från 2020 skriven av den Pulitzer-prisbelönade författaren Fredrik Logevall som har rötter i Sverige där han tillbringade sina första tolv år. Den bästsäljande boken är den första av en planerad tvådelad biografi om den amerikanska presidenten. Del ett utforskar tiden från JFK:s födelse till hans tid som ung senator från Massachusetts.

Den som ska göra tv-bearbetningen för Netflix är Eric Roth, den mångfaldigt Oscarsnominerade manusförfattaren som vann en statyett för Forrest Gump 1995 och nu är högaktuell som medförfattare av Martin Scorseses nya film Killer’s of the Flower Moon.

Tv-projektet är fortfarande i en tidig utvecklingsfas och de ansvariga letar för närvarande efter en showrunner.

Enligt Varietys källor ser Netflix den tänkta miniserien om John F Kennedy som en amerikansk version av The Crown där familjen Kennedys inflytande på den amerikanska historien kan liknas vid britternas förhållande till drottning Elizabeth II och den brittiska kungafamiljen.