Trailer: Finalsäsongen av Orphan Black

Sarah, Alison, Helena och Cosima har fått nog. ”Nu slåss vi. Tillsammans är vi en”, deklarerar klonsystrarna i den officiella trailern för finalsäsongen av Orphan Black.

Det är dags för ”den lilla sci fi-serien med den stora skådespelerskan” att knyta ihop säcken. Den femte och sista säsongen, även känd som ”The final trip”, startar på BBC America den 10 juni och dagen därpå på Netflix.

Det känns helt rätt att det är Tatiana Maslany för hela slanten i den sista officiella BBC America-trailern för Orphan Black. Den Emmy-belönade skådespelerskan är seriens ansikte(n) på ett sätt som aldrig tidigare har skådats.

Efter en kort återblick till hur allting började så får vi se Maslany som i tur och ordning Sarah, Alison, Helena och Cosima. Systrarna är alla fast beslutna att slåss med allt de har för att ta kontrollen över sina kroppar och skapa frihet för sig själva och för de familjer de valt. ”They could not break us. Now we fight”, säger Sarah som hela tiden har varit den klon som drivit handlingen framåt i det utmärkta sci fi-dramat.

Läs mer om handlingen i finalsäsongen och se de första stillbilderna här. Läs också vår recension fram till och med säsong fyra här.