Klart för ny säsong av Perry Mason

Serien om Perry Mason pågår som bäst på HBO Nordic. Men redan nu står det klart att Matthew Rhys återkommer som den slitna privatdetektiven minst en säsong till.

Premiären i juni var i USA HBO:s tittarmässigt mest framgångsrika på nästan två år, så att Perry Mason-serien förnyas kommer inte som någon stor överraskning.

”Det har varit en spännande resa att arbeta med det talangfulla teamet bakom Perry Mason. Tittarna har gillat att transporteras tillbaka till 1930-talets Los Angeles varje vecka och vi är därför glada över att få välkomna tillbaka serien för en andra säsong”, har Francesca Orsi, executive vice president, sagt i ett uttalande.

Utöver The Americans-stjärnan Matthew Rhys i titelrollen så återfinns ytterligare två Emmy-vinnare, John Lithgow och Tatiana Maslany, i framträdande roller. I rollistan finns även Juliet Rylance, Chris Chalk och Shea Whigham.

HBO-serien lånar sitt namn från den skickliga och rutinerade försvarsadvokat som skapades av Erle Stanley Gardner och gjordes till en ikoniskt tv-karaktär av Raymond Burr.

Den plågade privatdetektiven i HBO-serien har dock inte särskilt mycket gemensamt med sin klassiska tv-namne. I stället berättas en rå och våldsam kriminalhistoria som utspelar sig 1931 i Los Angeles. När årtiondets brottsfall knackar på Perry Masons dörr motiverar det den luggslitna privatdetektiven att ta till alla medel för att avslöja sanningen bakom kidnappningen och mordet av ett spädbarn.