Trailer för Stephen King-serien The Mist

Det är fortfarande över två månader kvar tills premiären, men för den som är nyfiken på Stephen King-serien The Mist finns nu en officiell trailer.

Stephen King-novellen The Mist publicerades första gången i en antologi 1980 och har tidigare filmatiserats. Thomas Jane, Marcia Gay Harden och Andre Braugher medverkade i Frank Darabonts skräckfilm från 2007. Det är den danske manusförfattaren Christian Torpe (Rita) som nu tio år senare gör tv-serie av skräcknovellen.

Handlingen i The Mist utspelar sig i en liten stad där en familj slits sönder av ett brutalt brott. Samtidigt drar en spöklik dimma in över staden som separerar familjer, vänner och bekanta från varandra och skapar nya konstellationer som tvingas slåss tillsammans mot den mystiska dimman och de hot mot moraliska värderingar och samhälleliga regler som den för med sig. Ett antal av stadens invånare har barrikaderat sig inne i sin lokala supermarket när de upptäcker att det gömmer sig något underligt i dimman.

Här är den officiella trailern:

Bland de mer namnkunniga skådespelarna i The Mist återfinns Morgan Spector (Boardwalk Empire), Alyssa Sutherland (Vikings) och Frances Conroy (Six Feet Under).

THEMIST_EveCopeland-768x432
Alyssa Sutherland karaktär heter Eve Copeland och befinner sig i stadens supermarket redo att göra allt för att skydda tonårsdottern Alex.
Frances Conroy stars as ‘Nathalie Raven’a modern day ecological martyr and prophet with a little knowledge and a lot of faith in Spike TVs original scripted series THE MIST, based on a story by Stephen King premieres on Thursday, June 22 at 10 PM, ET/PT.
Frances Conroy spelar Nathalie Raven, ekologisk profet med begränsad kunskap, men desto större övertygelse.

Det första av tio avsnitt sänds den 22 juni på kabelkanalen Spike TV, som i och med Stephen King-historien gör comeback som producent av manusförfattade serier. Om och när The Mist kommer till en svensk streamingtjänst återstår att se.