Maslany i roll inspirerad av Vera Nabokov

Serien om She-Hulk har inte ens haft premiär men Tatiana Maslany har redan klart med nästa tv-gig. Hon återvänder till AMC för Invitation to a Bonfire.

Den 18 augusti är det premiär för Marvel-serien She-Hulk: Attorney at Law med Tatiana Maslany i titelrollen. Maslany slog igenom i sci fi-serien Orphan Black och vann 2016 en Emmy-statyett för sin prestation som multipla kloner.

Orphan Black var en BBC America-serie inom ramen för AMC Network. Dit återvänder nu kanadensiskan för att leds en serie i sex avsnitt baserad på Adrienne Celts roman Invitation to a Bonfire.

Invitation to a Bonfire är en psykologisk thriller som utspelar sig på 1930-talet på en internatskola i New Jersey enbart för flickor. Inspirerad av författaren Vladimir Nabokovs långa äktenskap med hustrun Vera följer serien den unga ryskan Zoya (Freya Mavor), en immigrant och trädgårdsmästare som dras in i en farlig kärlekstriangel med skolans nya lärare Leo Orlov (Pilou Asbæk) och hans häxlika fru Vera (Tatiana Maslany). Vera, som är baserad på Vera Nabokov, är inte bara Leos hustru, utan också hans redaktör och hans allt.

“Tatiana är en unik talang som vi velat få tillbaka till AMC Networks-familjen ända sedan hennes ikoniska och karriärdefinierande prestation i Orphan Black. Vi är överförtjusta att hon ansluter till den talangfulla Bonfire-ensemblen och ser fram emot att se henne ge liv åt den eldiga kvinnan som är Vera Orlov”, säger Dan McDermott, AMC Networks underhållningschef, i ett uttalande.

Tatiana Maslany är också en av producenterna av den nya serien som väntas till AMC under nästa år.