Trailer: Fight till det bittra slutet i Vikings: Valhalla

Vikingasagan går mot sitt slut. Men Frida Gustavsson och de andra seglar inte i väg utan kamp. De brutala avrättningarna är många i trailern för säsong tre av Vikings: Valhalla.

Det började med sex säsonger av originalserien Vikings hos History Channel. Sedan tog Netflix över med spinoffen Vikings: Valhalla. När den tredje säsongen kommer till streamingjätten den 11 juli innebär det slutet på den episka sagan om den legendariska vikingen Leif Eriksson (Sam Corlett), hans halvsyster Frejdis Eriksdotter (Frida Gustavsson) samt Harald Hårdråde eller Sigurdsson (Leo Suter).

Svenska Frida Gustavsson spelar Frejdis Eriksdotter. Foto: Netflix

Netflix har släppt den officiella trailern som är full av blodiga konfrontationer. Det är bra att ha en viking som vän, är en av slutsatserna som dras i trailern.

Skaparen Jeb Stuart förklarade redan i höstas varför det är läge att avsluta berättelsen.

“Jag är så tacksam över att ha haft tre säsonger på mig för att berätta historierna om Leif, Harald and Frejdis. Jag visste från start att jag ville visa hur tre av de mest kända vikingarna blev de ikoner vi känner i dag och vi har gjort just detta. 

Med historiska figurer finns det naturligtvis alltid fler aspekter av deras liv att utforska men utifrån storyn känns det logiskt att deras resa slutar med den tredje säsongen. Och vi kan inte vänta på att visa fansen avslutningen av det är kapitlet av historien.“

Jag hoppas att när publiken får se den nya säsongen att den uppskattar de nya höjder som vi tagit de här hjältarna till. När vi startade det här projektet för fem år sedan så arbetade jag hårt med den fantastiska ensemblen och besättningen att skapa en resa som vi alla hoppades skulle bli tillfredsställande.  

Även i finalsäsongen introduceras nya ansikten. Boxaren och skådespelaren Florian Munteanu (Creed II och III) spelar den byzantinska generalen George Maniakes, känd som Gyrgir i historiska sammanhang. Harald Hårdråde kämpade vid Maniakes sida för att återerövra Sicilien.

Goran Višnjić (The Boys, Cityakuten) gör rollen som den legendariska vikingen Erik Röde, far till Leif Eriksson och Frejdis Eriksdotter.