Efter succén för Suits – gör serie av The Rainmaker

Suits och White Collar har fått nytt liv hos Netflix. Nu har kabelkanalen bakom serierna också vaknat till liv. USA Network har beställt en serie baserad på filmen The Rainmaker (Regnmakaren) från 1997.

USA Network var under en period den största kabelkanalen i USA med serier som Psych, Monk, Burn Notice, White Collar och Suits, men har på senare år nästan försvunnit från tv-seriekartan. The Rainmaker är USA:s första helt egna originalserie sedan 2020.

Den nya serien, som är beställd från Lionsgate och Blumhouse TV, är baserad på en John Grisham-roman från 1995 som två år senare blev biofilm med Matt Damon, Claire Danes, Jon Voight och Danny DeVito.

The Rainmaker kretsar kring Rudy Baylor, en nyexaminerad advokat som hamnar head to head både med Leo Drummond, som är ett lejon i rättssalen, och med sin flickvän från juristutbildningen. Rudy, hans chef och juristbiträdet avslöjar i kampen mot en försäkringsjätte två konspirationer runt deras klients döda son.

Michael Seitzman (Code Black, Intelligence) och Jason Richman (Stumptown, The Walking Dead: Daryl Dixon) har skrivit pilotavsnittet och kommer att producera serien the pilot tillsammans med John Grisham, David Gernert och Jason Blum på Blumhouse.

Det är oklart om serien, när den är färdig att streamas, hamnar hos systerbolaget Peacock eller om den kommer att erbjudas till högstbjudande.