Trailer: Far- och dotterdynamik i The Last of Us

Pedro Pascal och Bella Ramsey har en far- och dotterliknande relation i den officiella fullängdstrailer som HBO precis har släppt för The Last of Us.

HBO:s tv-bearbetning av The Last of Us är ett samarbete mellan Chernobyl-skaparen Craig Mazin och den kreativa hjärnan bakom Playstation-spelet, Neil Druckmann. 

Till tonerna av norska A-has 1980-talshit Take on Me möter vi Pedro Pascal (The Mandalorian) som den härdade överlevaren Joel Miller när han får i uppgift att smuggla ut föräldralösa Ellie (Bella Ramsey, Game of Thrones) ur en övervakad karantänzon. Deras far- och dotterliknande dynamik sätts på hårda prov under resan tvärs över ett postapokalyptiskt USA där faror ständigt lurar.

Ellie tros bära på hemligheten till ett botemedel till den smitta som 20 år tidigare slog ut större delen ur av mänskligheten. Detta sedan det visat sig att hon är immun mot den infektion som förvandlat en majoritet av befolkningen till zombie-liknande varelser, kända i den postapokalyptiska världen som clickers.

I en Flashback-scen i trailern framgår också att Ashley Johnson, som spelar Ellie i videospelet, i tv-serien spelar hennes mamma, som en vinkning till spelfansen får man förmoda.

I rollistan finns även Gabriel Luna som Joels bror Tommy, Merle Dandridge som rebellgruppens ledare Marlene, Nico Parker som Joels dotter Sarah, Murray Bartlett som Frank, Nick Offerman som Bill, Jeffrey Pierce som Perry och Anna Torv som Tess.

The Last of Us har premiär på HBO Max den 16 januari.