Trailer: Actionfylld Witcher-spinoff till jul

Michelle Yeoh, Sophia Brown och Laurence O’Fuarain visar upp sina actionfärdigheter i trailern för The Witcher: Blood Origin. Spinoffens fyra avsnitt kommer till Netflix på juldagen.

Prequelserien The Witcher: Blood Origin utspelar sig i samma universum som originalserien, vars tredje säsong kommer till Netflix den 17 december. En vecka senare har spinoffen premiär.

Actiondrottningen Michelle Yeoh är het värre och finns med i förhandssnacket om Oscars-statyetterna för Everything, Everywhere All at Once. Hon, Sophia Brown och Laurence O’Fuarain spelar Blood Origin-berättelsens hjältar, de tre älvorna som både bråkar inbördes och krigar tillsammans mot gemensamma fiender.

Michelle Yeoh spelar Scian, den sista medlemmen i en nomadstam av svärdälvor som är ute på uppdrag för att hämta hem ett knivblad som stulits från folket.

Sophia Browns Éile är en elitkrigare som lämnat sin klan och sin position som drottningens vakt för ett liv som vandrande musikant, men omständigheterna tvingar tillbaka henne till svärdsvingandet.

Laurence O’Fuarains karaktär heter Fjall, och är född in i en klan av krigare som svurit att skydda en kung, men nu i stället är ute efter att utkräva hämnd.

Enligt Netflixs beskrivning är miniserien en tidlös historia om de händelser som inträffade sådär 1 200 år innan Geralt, Ciri och Yennefer tog kommandot i originalserien, och som ledde fram till den avgörande föreningen av de olika sfärerna då monster, människor och älvor förenades i den allra första häxkarlen, även känd som Witcher.