Trailer: Erin Doherty i thrillerserien Chloe

Erin Doherty från The Crown spelar en sociala medier-besatt kvinna som söker efter sanningen i miniserien Chloe. Nu finns en trailer.

Erin Doherty spelade prinsessan Anne i säsong tre och fyra av Netflixserien The Crown. I den psykologiska thrillerserien Chloe spelar hon Becky Green, en ung kvinna som tar hand om sin sjuka mamma och lever ett oglamoröst liv i utkanten av Bristol, England, samtidigt som hon på avstånd avundsjukt följer en annan ung kvinnas sociala medier-perfekta liv. Eller som det står i synopsis: ”Chloes charmerande liv, hennes hängivne make och cirkel av högpresterande vänner är alltid bara ett klick bort”.

När Chloe Fairbourne (Poppy Gilbert) plötsligt dör antar Becky en ny identitet och infiltrerar Chloes vänkrets för att ta reda på vad som hänt. Som sitt alter ego Sasha framträder hon som en mer kraftfull, gränsöverskridande och mycket mer spännande person än den nobody hon vant sig vid att betraktas som Becky. Samtidigt riskerar hon att förlora sig själv i den alternativa värld hon skapat.

I trailern möter vi Erin Doherty som Becky och hennes alter ego Sasha när hon närmar sig Chloes vän Livia, spelad av Pippa Bennett-Warner. Där finns också Chloes manliga vänner, spelade av Jack Farthing, Billy Howle och Brandon Michael Hall.

Miniserien i sex avsnitt är skapad av Alice Seabright, en av författarna och regissörerna av Netflix succéserie Sex Education.

Chloe är ett samarbete mellan brittiska BBC och Amazon Prime. Det är BBC som nu släppt en trailer och ett premiärdatum i form av den 6 februari. Det är oklart i nuläget om samma datum gäller för Amazon Prime som äger rättigheterna utanför Storbritannien, men ännu inte bekräftat något premiärdatum.