Elle Fanning i The Girl From Plainville

Från sprakande kejsarinna till tonåring i ett rättsfall. Hulu har släppt de första bilderna på Elle Fanning i true crime-dramat The Girl From Plainville.

Båda karaktärerna är baserade på verkliga personer och Elle Fanning har producentstatus i båda Hulu-serierna, men rollerna kunde inte vara mer olika.

Elle Fanning har med all rätt hyllats för sin insats i den historiska men också surrealistiska komediserien The Great (finns på HBO Max). Det är en larger than life-roll mycket löst inspirerad av kejsarinnan Katarina II av Ryssland, mer känd som Katarina den stora.

Elle Fanning i The Great.

The Girl From Plainville är däremot ett realistiskt nutidsdrama, baserat på en Esquire-artikel av Jesse Barron med samma namn som utforskar det som kom att bli känt som självmordstextningsfallet. De första bilderna visar Elle Fanning som en mycket porträttlik Michelle Carter.

Den unga amerikanskan Michelle Carter från Plainville, Massachusetts, inledde 2012 ett sms-förhållande på distans med Conrad Roy. Två år senare hittades Conrad Roy död i sin bil. Den då 17-åriga Michelle Carter hade uppmuntrat och uppmanat sin pojkvän att ta livet av sig och gjorde heller ingenting för att stoppa honom när de hade kontakt de sista minuterna av hans liv. I juni 2017 befanns Michelle Carter skyldig till vållande av annans död. I början av 2020 släpptes hon från fängelset i förtid tack vare gott uppförande.

Elle Fanning i The Girl From Plainville.

Liz Hannah och Patrick Macmanus är true crime-seriens showrunners. Macmanus har till Entertainment Weekly sagt så här om hur Elle Fanning tog sig an rollen: ”Hon ville inte att det skulle kännas sensationellt. Hon ville att det skulle bli ett ärlig tolkning inte bara av de här familjerna och vad de gick igenom utan utifrån vad människor går igenom i allmänhet i vardagen när det kommer till deras psykiska hälsa.”

Colton Ryan gör den andra huvudrollen som Conrad Roy III. Chloë Sevigny spelar Conrads mor, Lynn Roy, och Norbert Leo Butz spelar hans far, Conrad Roy II.

The Girl From Plainville har premiär den 29 mars, då de tre första avsnitten blir tillgängliga. Eftersom det är en Hulu-serie så är det numera Disney+ som ligger närmast till hands i Sverige.

Artikeln uppdaterad med premiärdatum 2022-02-08.