Första bilderna: Erin Doherty i Chloe

Från kungligt drama till psykologisk thriller. Erin Doherty spelar Becky och hennes alter ego Sasha i miniserien Chloe som kommer till Amazon i vinter.

Erin Doherty spelade prinsessan Anne i säsong tre och fyra av The Crown. I Chloe spelar hon Becky Green, en ung kvinna som tar hand om sin sjuka mamma och lever ett oglamoröst liv i utkanten av Bristol, England.

På avstånd följer Becky avundsjukt en annan ung kvinnas sociala medier-perfekta liv och När Chloe Fairbourne (Poppy Gilbert) plötsligt dör antar Becky en ny identitet och infiltrerar Chloes vänkrets för att ta reda på vad som hänt. Som sitt alter ego Sasha framträder hon som kraftfull, gränsöverskridande och mycket mer spännande och beroendeframkallande än den nobody hon vant sig vid att vara som Becky. Samtidigt riskerar hon att förlora sig själv i den alternativa värld hon skapat.

De första bilderna, som nu släppts visar Becky och hennes alter ego Sasha när hon konstruerar situatoner för att få till stånd möten med Livia (Pippa Bennett-Warner) och Chloes andra vänner (Billy Howle, Jack Farthing och Brandon Micheal Hall).

Erin Doherty och Pippa Bennett-Warner. Foto: Amazon
Erin Doherty och Brendon Michael Hall. Foto: Amazon.

Miniserien i ses avsnitt är skapad av Alice Seabright, författare och regissör för Netflix succéserie Sex Education.

Serien är ett samarbete mellan BBC och Amazon Studios. Chloe kommer att ha premiär på ett ännu inte annonserat datum någon gång i vinter, i Storbritannien på BBC One och i resten av världen på Amazon Prime.